Opettajat

 

 


VENLA VIISANEN

 

SIRJE LAUKKANEN GARZA

 


PEKKA HILTUNEN

 Venlan koulutustausta ja alan osaaminen ovat vakuuttavat. Hän on koulutustaustaltaan ammattitanssija, joka on valmistunut Tukholman kuninkaallisen oopperan balettikoulusta 1987, jonka jälkeen suorittanut musikaaliopinnot Tukholmassa 1993. Valmistumisensa jälkeen hän on toiminut tanssijana ja tanssipedagogina Artemis Dancecompany:ssa (Tukholma), omassa showtanssiryhmässä (Tukholma), Samppalinnan kesäteatterissa, Aurinkobaletissa (Turku), Turun kaupunginteatterissa, Uudessa iloisessa teatterissa (UIT, Helsinki), Helsingin kaupunginteatterissa, Turun ruotsalaisessa teatterissa (ÅST) sekä Heinolan kesäteatterissa. Tanssinopettajana hän on toiminut Turussa, Helsingissä, Somerolla, Salossa, Tukholmassa ja Koskella.

 

Tanssinopettaja Sirje Laukkanen Garza on valmistunut vuonna 2007 ammattitanssijaksi taidekorkeakoulusta escuela superior de musica y danza de monterrey joka sijaitsee Meksikossa. Sirje aloitti tanssinopetuksen jo Meksikossa ja jatkoi opettajana Tanssin Tuki ry:ssä palattuaan suomeen, myöhemmin Sirje on toiminut tanssinopettajana myös Salon Kansalaisopistolla. Hän on myös toiminut tanssijana erilaisissa projekteissa niin Meksikossa kuin Suomessakin. Esim. Läntisen tanssin aluekeskuksen järjestämissä projekteissa kuten Tanssivassa joulukalenterissa. 

 

Pekka Hiltunen on Joensuusta lähtöisin oleva monipuolinen tanssija ja esiintyjä. Hän aloitti tanssimisen parikymppisenä Cat People- showtanssikoulussa Joensuussa, jossa hänelle kertyi kokemusta showtanssiryhmän kanssa esiintymisestä lukuisissa erilaisissa tilaisuuksissa.

Pekka muutti vuonna 2005 Turkuun jossa kävi Turun konservatorion nykytanssi-linjan ja valmistui sieltä 2008. Sen jälkeen hän on tanssinut nykytanssiryhmä Aurinkobaletissa sekä musikaaleissa että jazz/nykytanssiproduktioissa.

Pekka on myös kilpaillut menestyksekkäästi sekä Performing arts että street SM-kilpailuissa.

Hän on pitänyt tunteja sekä workshoppeja eri puolilla suomea kuten Joensuussa, Jyväskylässä, Vaasassa, Salossa, Nokialla ja Tampereella.

Tunneilla Pekka haluaa että kaikki kokevat onnistumisen tunteita ja hetkiä. Kaiken hikoilun ja treenaamisen aikana sekä jälkeen täytyy muistaa yksi tärkeä seikka.

Tanssi on ilon asia! Ja tanssin pitäisi olla hauskaa! Ja Pekan tunneilta sitä ei puutu! Sopivasti hauska meininki! Se on aina ollut ja tulee aina olemaan :)

     

MARIANNA HALKILAHTI

 


MARIA HÄRMÄ

 


Heidi Mäki-Ontto

Marianna on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, liikunnan- ja luokanopettaja. Hän on kartuttanut tanssioppejaan eri puolilla Suomea sekä Englannissa Manchesterissa. Raumalla opettajaopintojensa ohessa Marianna opetti latinalaistansseja. Hänellä on kokemusta ja osaamista useista eri tanssilajeista, joista lähinnä sydäntä ovat show- ja tankotanssi sekä lattarit.

Marianna on tuttu kasvo myös teatterilavoilta yli kymmenen vuoden ajalta. Teatteri Provinssin riveissä hän on toiminut näyttelijänä, tanssijana ja koreografina.  

 

 

  Kristiinankaupungista kotoisin oleva, sittemmin turkulaistunut, Heidi Mäki-Ontto on koulutukseltaan luokanopettaja sekä matematiikan- ja liikunnan aineenopettaja. Jumppaa ja tanssia elämänsä harrastanut Heidi meni ystävänsä ilmoittamana ensimmäiselle tankotanssitunnilleen elokuussa 2009. Tankotanssille tyypilliset voimaa ja kehonhallintaa vaativat akrobatialiikkeet yhdistettynä tanssilliseen ilmaisuun kiehtovat Heidiä ja ovat saaneet hänet pysymään lajin parissa jo useamman vuoden ajan. Maaliskuussa 2012 Heidi taituroi itselleen tankotanssin SM-pronssimitalin. 
       


Jennifer Joffs

 


Tatjana Susi

 


Anu Rintala

Jenni on Vaasassa syntynyt ja nykyisin Turussa asuva tanssinopettaja.

Hän valmistui 2013 Turun Taideakatemian tanssinopettajakoulutuksesta ja on aikaisemmin opettanut muun muassa balettia, nykytanssia, jazzia ja lastentanssia Turun ruotsinkielisessä työväenopistossa. Hän on myös opettanut luovaa tanssia maanhanmuuttajille, vanhuksille, lapsille ja voimistelijoille ja hän teki työharjoittelunsa nykytanssinopettajana Västra Nylands folkhögskolanin tanssilinjalla.

Jennille on tärkeätä että tanssitunnilla tanssitaan yhdessä ja luodaan kannustava yhteishenki.  Ihmisen kohtaaminen tanssissa tarjoaa mahdollisuus oppia ja jakaa merkitseviä hetkiä. Uskallus on tärkeämpi kuin täydellinen suoritus. Tanssi kuuluu kaikille.

Johanna Heikkilä on ottanut kuvan.