Tanssilajit

Baletti

Klassinen baletti on länsimaisen taidetanssin vanhin lajityyppi. Baletin harrastus kehittää vartalonhallintaa, notkeutta ja lihasvoimaa.

Balettitunti koostuu ensin tangolla ja sitten keskilattialla tehtävistä harjoituksista, jotka lämmittävät lihakset, kehittävät voimaa, notkeutta ja tasapainoa sekä opettavat baletin tyylin mukaisia linjoja ja asentoja. Balettituntiin kuuluvat myös tietyt käyttäytymis- ja kohteliaisuussäännöt, onhan se vanhan hovietiketin perua. Balettiharrastus on hyvä myös niille jotka tanssivat muitakin lajeja esim. nykytanssia, koska se tuo hienosäätöä liikkeisiin (linjat).

 

Balettituntien vaatetusvaatimukset:

Baletti 1-2: Vaalea puku, vaaleat sukkahousut, valkoinen hame/wrap, valkoiset pehmeät tossut, hiukset nutturalle.

Baletti 3-4: Valkoinen puku, vaaleat sukkahousut,musta hame/wrap, valkoiset pehmeät tossut, hiukset nutturalle.

Baletti 4-5: Musta puku,vaaleat sukkahousut,musta hame/wrap, mustat/valkoiset tossut, hiukset nutturalle.

Salon Dance Centerin asiakkaat saavat vaateliike Tanssiva Enkelistä -10%, kannattaa hyödyntää etu!
 

Aikuisbaletti

Antaa hyvän perustan kehon, ryhdin ja itsetuntemuksen kehittämiseen. Baletti on aina hyvä tuki muiden tanssilajien rinnalla. Se sopii erityisesti myös tietysti heille, jotka aikoinaan harrastivat balettia ja haluavat aikuisiällä palata takaisin hovietiketin pariin. Turvallinen tanssilaji. Työskentely tapahtuu oman kehon tuntemuksen mukaisesti ja rauhallisesti, sielunhoitoa unohtamatta.

Lastentanssi

Tutustutaan motorisen, kehontuntemuksen ja musiikkirytmien maailmaan leikin kautta. Tanssissa käytetään lapsen omaa luovuutta jonka kautta lapsi oppii tiedostamaan itsensä.

Hip Hop
(Yhdysvallat. New Yorkin Bronxinssa)

1970-luvun alussa syntynyt,urbaani alakulttuuri.

Mieletty neljä osa-aluetta,Mcing,DJ-työskentely.breakdance ja graffitimaalaus.

Hip Hop-kulttuurin kuuluu usein myös poliittinen aktivismi, muoti, slangi, jargon ja muita vastaavia alakulttuureille tyypillisiä elementtejä.

Toisin sanoen hip hop on tanssilaji, jossa tanssitaan asenteella.

Breakdance
(b-boying)

Breakdance on Hip Hop -kulttuuriin kuuluva näyttävä ja vauhdikas tanssilaji.

Se on elinvoimainen, historiansa tiedostava ja dynaaminen tanssilaji.

Tanssi koostuu pystyssä, lattiatasolla ,pyöriviin ja jämähdyksiin tapahtuviin askelkuvioihin.

Breakdancessa tuodaan esille oma itsensä tanssin liikkeiden muodossa.

Showdance

Perinteinen show dance on alun perin irtautunut jazztanssista. Se on monipuolinen tanssilaji, jossa yhdistyvät lähes kaikki tanssityylit. Showtanssi ei ole vain tanssimista vaan nimenmukaisesti kyse on showsta. Tanssisarjoja tehostetaan eläytymällä esitykseen ja pukeutumalla huomiota herättävästi. Showtanssia voi harrastaa kaikenikäiset.

Showtanssissa opitaan tanssin perusteita kuten piruetteja, erilaisia hyppyjä ja askelsarjoja.

Jazztanssi
(Afroamerikkalainen kulttuuri)

Arfoamerikkalaisen kulttuurin piireistä syntynyt tanssin muoto(1930 luku), jossa on vaikutteita modernista tanssista ja baletista.

Jazztanssia nähdään paljon nimenomaan Musikaaliproduktioissa, esimerkiksi West side story on yksi kuuluisimmista.

Nykytanssi

Nykytanssin kehittyminen alkoi 1900-luvun alussa. Tämä tanssilaji on saanut vaikutteita mm Franqois Delsarten (1811 - 1871) teorioista, joissa hän yritti luoda systeemin kaikkien kehon eleiden ja liikkeiden tunnemerkityksellisen sisällön ymmärtämiseksi.

Nykytanssiharjoitukset koostuvat mm tekniikka- ja lihaskuntoharjoituksista sekä lyhyistä tanssisarjoista. Tavoitteeksi on nostettu itselle luontaisen oman kehon mahdollisuuksista tietoisen tanssimisen tavan löytämisen.

Lyrical dance

Lyrical dance on monipuolista ja mukaansa vievää tanssia. Se on sekoitus nykytanssin ja jazztanssin monista tyyleistä ja tunnelmista. Heittädytään 
kokonaisvaltaisesti, joskus energialla ponnistaen ja välillä antautuen 
painovoimaan. Riippumatta ilmaisevatko liikkeet ilo, suru, viha tai toivo, yhdessä  on nautinnollista tanssia ja oppia.

Aerial Dance

Aerial Dance on uudehko tanssilaji jossa yhdistetään tanssia ja erilaisia akrobatisia temppuja. Aerial Dancen tavoitteena on vahvistaa lihaksia ja kehittää notkeutta ja ketteryyttä. Tunnit alkavat alkeista joten kaikki voivat tulla mukaan! Tunti alkaa lämppärillä ja sen jälkeen käymme erilaisia liikkeitä ja myöhemmin temppuja läpi joista sitten alamme tehdä erilaisia tanssillisia koreografioita. Loppuun kuuluu tietysti rentoutuminen ihanassa aerial Dance keinussa (hammokissa).